Pure Nature Trees

Het bedrijf Global Nature Trees in Denemarken teelt kerstbomen in en mét de natuur; op duurzame wijze. Op deze pagina vind je de leveranciers van Pure Nature Trees en meer informatie over de duurzame teelt. 

Wat houdt een duurzame kerstbomen teelt in?

Hoe wordt een kerstboom op duurzame wijze geteeld en wat houdt dat precies in? Zoals de eigenaar Per Skaerby zelf zegt is het perceel één groot insectenhotel: "Onze percelen worden omringd door 8000 hectare bosgebied. Insectenhotels hoeven we niet meer neer te zetten." Natuurlijke vijanden - insecten die plagen in toom houden - zijn van nature aanwezig in het bosgebied, waardoor er geen middelen nodig zijn om bijvoorbeeld luis tegen te gaan. Tussen de bomen door staan bloeiende kruiden die druk worden bezocht door insecten en bijen, waardoor de biodiversiteit actief wordt vergroot. Daarnaast biedt het vogels en andere kleine dieren ook een veilige plek. Ze weten allemaal massaal hun weg te vinden naar het perceel! Met name het verminderen van pesticiden gebruik heeft hier een grote rol in gespeeld, waardoor het planten- en dierenleven een stuk is verrijkt. Gemiddeld zijn er maar liefst 30% meer wilde dieren en planten op akkers die biologisch worden verbouwd, vergeleken met niet-biologische akkers. 

Poppelaars Kerstbomen is de enige dealer in Nederland en België die de Pure Nature lijn van Global Nature Tree levert. 

Lees meer over Global Nature Tree

Meer duurzame feiten over de Pure Nature Trees

Naast dat het perceel bijdraagt aan de biodiversiteit, zijn er meer redenen waarom Pure Nature Trees duurzaam zijn, namelijk:

  • De bomen staan gemiddeld 10 jaar op het perceel voordat deze in de woonkamer staan bij de consument
  • Dagelijks produceert een boom op het perceel voor 44 mensen aan zuurstof
  • Een hectare kerstbomen op het perceel legt 2 ton CO2 per jaar vast
  • Er wordt een minimale hoeveelheid organische mest toegediend. De gewenste boomvorm wordt bereikt door te snoeien met een speciale tang, in plaats van het gebruik van chemische middelen.
  • De CO2 balans is bijna neutraal, doordat het aantal bomen dat geoogst wordt ook direct weer wordt herplant. 

Mooie én duurzame kerstbomen

Global Nature Trees werkt bewust aan het verduurzamen van de kerstboomteelt. Op dit moment werkt het bedrijf aan het realiseren van een volledig biologische teelt van de kerstbomen binnen nu en 5 jaar.

Meer weten over de Pure Nature Trees? Neem dan gerust contact met ons op door een mail te sturen naar info@poppelaarskerstbomen.nl of bel of Whatsapp ons via 06-53902535.

Hulp nodig?

 

Neem content met ons op:

BEL: 06-53902535

WHATSAPP:  06-53902535

MAIL: info@poppelaarskerstbomen.nl