Puur natuurlijke productie

Global Nature Trees produceert de Pure Nature lijn. De Nordman bomen uit deze lijn zijn gekweekt zonder het gebruik van milieugevaarlijke pesticiden en kunstmest. 

Bij Pure Nature weten ze maar al te goed dat we onze mooie en kwetsbare natuur in bruikleen hebben. Daarom kweken zij hun kerstbomen volgens de strikte Deense ecologische regels. Ze krijgen regelmatig controle van de 'Landbrugsstyreisen', de overheidsinstantie die in Denemarken de biologische landbouw controleert.

Door het verbod op pesticiden biedt biologische landbouw meer ruimte aan een rijk gevarieerd planten- en dierenleven. Het gebruik van pesticiden heeft namelijk niet alleen gevolgen voor de schadelijke dieren en planten, maar ook voor de dieren die hen opeten. Gemiddeld zijn er 30% meer wilde dieren en planten op akkers die biologisch worden verbouwd vergeleken met niet-biologische akkers.

Bij Pure Nature is de CO2-balans bij het kweken van kerstbomen minimaal neutraal, omdat ze het aantal geoogste bomen ook weer terug planten. Zo kom je uit op dezelfde hoeveelheid CO2. Als een kerstboom na gebruik wordt verbrand in een biowarmtecentrale, wordt olie en gas bespaard en is de CO2-balans voor die boom daarna positief. 

Bij kerstbomen uit de Pure Nature lijn, blijf je dus klimaat neutraal en heeft jouw aankoop geen belasting op het milieu. Je draagt zelfs positief bij, als de bomen met kluit na aankoop weer terug in de tuin of de natuur gezet worden!
 

Hulp nodig?

 

Neem content met ons op:

BEL: 06-53902535

WHATSAPP:  06-53902535

MAIL: poppelaarskerstbomen@gmail.com