Nordmann Kerstboom

Nordmann KerstboomZoekt u een Nordmann Kerstboom? Welkom bij Poppelaars Kerstbomen, boomkwekerij en groothandel in kerstbomen! Wij kweken en leveren een groot en divers aanbod in kerstbomen, zo ook de steeds populairder wordende Nordmann Kerstboom (Abies Nordmanniana). Dit is een zilverspar en wordt de laatste jaren steeds meer gekocht ondanks zijn duurdere prijskaartje in vergelijking met andere kerstbomen. 

Over de Nordmann Kerstboom 

Van origine komt de Nordmann Kerstboom uit de Kaukasus, het gebied rond de Zwarte Zee, maar wordt vooral in Denemarken veel gekweekt en is daarmee een belangrijk exportproduct van het land. Deze zilverspar neemt zijn tijd om te groeien, het kost zo’n 7 à 8 jaar om een lengte van 100 cm te bereiken en na ongeveer 9 à 10 jaar heeft de Abies Nordmanniana een lengte van 150 cm tot 250 cm. Dit duurt twee keer zo lang als de groei van andere kerstbomen, zoals de Picea Abies, en dit is dan ook reden voor een duurder prijskaartje die aan de Nordmann kerstboom hangt. Als Nordmann kwekerij leveren wij deze zilversparren vanaf 90 cm tot 275 cm, zowel gezaagd als in pot gekweekt.

De Nordmann als kerstboom 

Deze zilverspar is natuurlijk niet de enige boom die als kerstboom gebruikt kan worden en ook zeker niet de goedkoopste. Toch krijgt deze boom steeds vaker de voorkeur en wordt hij beschouwd als echte kerstboom, en wel om de volgende redenen:

  • de Nordmann Kerstboom heeft brede naalden en is daarom een volle boom;
  • ook heeft hij stevige takken waardoor deze niet gaan hangen als gevolg van kerstversiering;
  • het is een naaldvaste boom en daardoor zeer geschikt om binnen te staan;
  • de Nordmann spar heeft een luxe uitstaling door de glanzende gloed over zijn naalden;
  • de Abies Nordmanniana naalden prikken niet.

Kerstbomen kiezen en bestellen 

Heeft u interesse in onze kerstbomen? Wij leveren in heel Europa en staan u graag te woord bij al uw vragen, zowel over de Nordmann (en andere) kerstbomen als het bestelproces en de kosten hiervan. Natuurlijk heeft Poppelaars Kerstbomen ook veel kennis over de verzorging van kerstbomen, die wij graag met u delen. U kunt hierover gerust contact met ons opnemen.​

Hulp nodig?

 

Neem content met ons op:

BEL: 06-53902535

WHATSAPP:  06-53902535

MAIL: info@poppelaarskerstbomen.nl