Nordmann kwekerij

Welkom bij Poppelaars Kerstbomen, Nordmann kwekerij én groothandel! Wij kweken en leveren een breed aanbod in kerstbomen, waaronder de Nordmann kerstboom (Abies Nordmanniana) die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Een deel van onze Nordmann-sparren importeren we vanuit Denemarken. Deze bomen zijn van het label Global Nature Tree, dat leidend is op de Europese markt.

De Nordmann als kerstboom

De Nordmann kerstboom is een zilverspar en komt uit het gebied rondom de Zwarte Zee, de Nordmann KwekerijKaukasus, maar kan tegenwoordig vooral op kwekerijen in Denemarken gevonden worden. De Nordmann kerstboom staat bekend als duurdere kerstboom in vergelijking met andere kerstbomen. De reden hiervoor is dat deze zilverspar graag de tijd neemt om te groeien. Om een lengte van 100 cm te bereiken, heeft hij 7 tot 8 jaar nodig en na 9 tot 10 jaar heeft de Abies Nordmanniana een lengte van 150 tot 200 cm. Dit duurt ongeveer twee keer zo lang als de groei van de meeste andere kerstbomen. Als Nordmann kwekerij leveren wij Nordmann kerstbomen vanaf 90 cm tot 275 cm, zowel gezaagd als in pot gekweekt. Ondanks zijn prijskaartje wordt de Nordmann kerstboom steeds vaker aangeschaft, reden hiervoor is dat hij als ‘echte kerstboom’ wordt beschouwd en dat komt omdat:

  • de Nordmann kerstboom brede naalden heeft en daarom een volle boom is;
  • hij stevige takken heeft waardoor deze niet gaan hangen ondanks veel en/of zware kerstversiering;
  • het een naaldvaste boom is, en dus zeer geschikt om binnen te staan;
  • de zilverspar een luxe uitstraling heeft door de glanzende gloed over zijn naalden;
  • de Abies Nordmanniana naalden niet prikken.

Onze Nordmann kwekerij

Als groothandel kweken wij de Nordmann kerstboom op onze eigen kwekerij in Breda maar werken daarnaast ook samen met een Deense Nordmann kwekerij. Dit zorgt ervoor dat we ondanks het dure prijskaartje wel verschillende kwaliteits- en prijsklassen kunnen bieden, zo hebben we premium-, medium en actie Nordmann Kerstbomen. Enkele andere voordelen:

  • wij leveren zowel de Nordmann kerstboom als de andere soorten kerstbomen vanuit onze kwekerijen in heel Europa;
  • naast leveren kunt u bestellingen ook ophalen bij de Poppelaars Nordmann kwekerij in Breda;
  • en als u er dan toch bent mag u bij ons gerust een kijkje nemen om een indruk te krijgen hoe het eraan toegaat op een Nordmann kwekerij
  • al onze kerstbomen kunnen in grote en kleinere aantallen besteld worden.

Nordmann bomen kiezen en bestellen bij onze kwekerij

Wilt u Nordmann kerstbomen bestellen? Heeft u interesse in andere kerstbomen? Of wilt u meer weten over onze kwekerij? Wij helpen u graag bij het inwinnen van informatie over de verschillende kerstbomen, ons bedrijf en het bestelproces. Hierover kunt u contact met ons opnemen. Bel of Whatsapp tel:06-53902535 of stuur een mailtje naar poppelaarskerstbomen@gmail.com.

Hulp nodig?

 

Neem content met ons op:

BEL: 06-53902535

WHATSAPP:  06-53902535

MAIL: info@poppelaarskerstbomen.nl