Picea Abies

Picea Abies

Zoekt u een Picea Abies? Welkom bij Poppelaars Kerstbomen, boomkwekerij en kerstbomen groothandel! Bij ons vindt u een groot en divers aanbod kerstbomen, waaronder de Picea Abies (Picea Excelsa). Dit is een groene fijnspar en wordt als meest verkochte kerstboom ook wel ‘de traditionele kerstboom’ genoemd. Zijn grote concurrent is de populaire Nordmann-spar en ook deze verkopen wij in overvloed. U koopt bij ons ook kerstbomen van het label Global Nature Trees, leidend op de Europese markt.

Over de Picea Abies

De roots van deze conifeer, ofwel naaldboom, liggen in Noord- en Midden-Europa. Inmiddels is het een van de meest voorkomende naaldbomen in Europa gezien de fijnspar op grote schaal is aangeplant. Om die reden staat de Picea Abies dan ook bekend als goedkoopste en dus bestverkochte én ‘traditionele’ kerstboom. Het verspreidingsgebied van Picea Abies is heel groot, de boom komt voor in een groot deel van Eurazië en in de alpen tot ongeveer 2000 meter. In zijn natuurlijke habitat kan een fijnspar zo’n 200 jaar en 40 tot 60 meter lang worden. Echter worden ze voor het gebruik als kerstboom niet gekweekt om zo lang te worden. Kerstboomkwekerij Poppelaars Kerstbomen biedt fijnsparren vanaf 100 cm tot 800 cm aan, met of zonder kluit. Bovendien bieden wij ook in potten gekweekte fijnsparren aan in verschillende maten. De oudste boom ter wereld is waarschijnlijk een fijnspar. De boom staat in de Zweedse provincie Dalarna en deze Picea Abies is waarschijnlijk 9555 jaar oud. Dit is een schatting, helemaal zeker weten we dit nooit. Het hout van de fijnspaar is licht en elastisch. In Nederland is dit het meest gebruikte bouwhout. Het hout wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om kisten, meubels, papier, violen en schepen van te maken. U kunt uw Picea Abies dus gemakkelijk hergebruiken! 

De Picea Abies als kerstboom 

Met de Picea Abies zijn er nog vele andere soorten bomen die als kerstboom worden aangeboden, zoals de Nordmann Kerstboom. Hoewel iedere soort boom zijn voor- en nadelen heeft, zijn er enkele kenmerken die de Picea Abies, naast zijn betaalbaarheid, een ideale kerstboom maakt:

  • de fijnspar geeft een lekkere en gezellige (kerst)geur af;
  • de Picea Abies heeft een mooie piramidevorm door zijn rechte stam en smalle kroon;
  • de naalden staan afzonderlijk op de tak, waardoor er meer ruimte is voor versiering;
  • de Picea Abies is geschikt voor binnen en buiten.

De keuze voor een Picea Abies hangt echt af van persoonlijke smaak. Bij de één roept deze boom dat échte kerstgevoel op en bij de ander doet de Nordmann dat! Of natuurlijk een van de andere kerstboomsoorten uit ons assortiment.

Kerstbomen kiezen en bestellen

Wilt u kerstbomen bestellen? Vanuit Breda leveren wij in heel Europa en staan u graag te woord bij al uw vragen, zowel over de Picea Abies (en andere) kerstbomen als het bestelproces en de kosten hiervan. Ook geven wij maar al te graag informatie mee over de verzorging van onze kerstbomen. U kunt hierover gerust contact met ons op te nemen. Bel of Whatsapp naar tel:06-53902535 of stuur ons een mailtje poppelaarskerstbomen@gmail.com!

Hulp nodig?

 

Neem content met ons op:

BEL: 06-53902535

WHATSAPP:  06-53902535

MAIL: info@poppelaarskerstbomen.nl