Fijnspar

Fijnspar inkopen? Bij Poppelaars Kerstbomen vindt u een groothandel en kwekerij voor kerstbomen in alle soorten en maten. Wij kweken een deel van onze bomen zelf en de rest importeren we uit landen als Duitsland en Denemarken. De fijnspar of Picea Abies wordt ook wel de traditionele kerstboom genoemd, omdat de boom zo populair is. Sinds een aantal jaar heeft de kerstboom er een concurrent bijgekregen: de Nordmann-spar. Ook deze is verkrijgbaar in onze groothandel.

Over de fijnsparFijnspar inkopen

De fijnspar is een conifeer, ofwel een naaldboom, die oorspronkelijk uit Noord- en Midden-Europa komt. In Europa is de fijnspar op grote schaal aangeplant, waardoor het nu een van de meest voorkomende naaldbomen in het wild is. De Picea Abies is om deze reden de goedkoopste kerstboom. Het verspreidingsgebied van de boom is heel groot; hij komt voor in een groot deel van Eurazië en in de alpen tot ongeveer 2000 meter. Hij kan wel 200 jaar oud worden! In het wild wordt de fijnspar 40 tot 60 meter hoog, maar de variatie die wordt gekweekt voor kerstbomen wordt natuurlijk lang niet zo hoog. De oudste boom ter wereld is waarschijnlijk een Fijnspar. Deze boom staat in de Zweedse provincie Dalarna en is zo’n 9555 jaar oud! Het hout van de Fijnspar is licht en elastisch en wordt daarom vaak gebruikt als bouwhout. In Nederland is het het populairste bouwhout. De boom is dus ook her te gebruiken.

De fijnspar als kerstboom

Bij Poppelaars Kerstbomen koopt u diverse soorten kerstbomen, zoals de fijnspar, Nordmann-spar, Servische spar, Blauwspar en Zilverspar. Waarom kan de fijnspar nou niet ontbreken in uw collectie kerstbomen? De fijnspar:

  • Is betaalbaar. De decembermaand is al duur genoeg en met de fijnspar heeft u een topkwaliteit kerstboom voor een hele degelijke prijs.
  • Geeft een heerlijke kerstgeur af. Dit is het handelsmerk van de fijnspar. Deze frisse dennengeur zorgt namelijk direct voor dat echte kerstgevoel.
  • Heeft een mooie piramidevorm. De stam is recht en de kroon smal.
  • Laat meer ruimte over voor decoraties, lichtjes en slingers, omdat de naalden afzonderlijk op de tak staan.
  • Kan binnen én buiten worden neergezet.

Genoeg redenen dus om de fijnspar groots in te kopen.

Kerstbomen kopen bij Poppelaars

Wilt u de fijnspar of een andere kerstbomensoort inkopen? Neem dan even contact op met Poppelaars kerstbomen. Wij leveren de bomen vanuit Breda binnen heel Europa. Vooral vanuit Nederland en België hebben wij veel aanvragen. Natuurlijk beantwoorden we ook met liefde al uw vragen over de Picea Abies en onze andere kerstbomen. Bel of Whatsapp naar tel:06-53902535 of stuur ons een mailtje: poppelaarskerstbomen@gmail.com!

Hulp nodig?

 

Neem content met ons op:

BEL: 06-53902535

WHATSAPP:  06-53902535

MAIL: info@poppelaarskerstbomen.nl